неделя, 4 април 2010 г.

Кой е изобретил тоалетната

Тоалетни появи в началото на историята. През 2500 г. пр.н.е., жителите на Harappa в Индия вода поемат тоалетни във всяка къща, които са свързани с канализацията, покрити с изгорени тухли глина. Имаше и тоалетни в Древен Египет и Китай. В римската цивилизация, тоалетни понякога са били част от обществените бани, където мъжете и жените са били заедно в смесените дружества.

В тоалетната е изобретен през 1596 от Йоан Харингтън
Първо вентил тип тоалетна е въведена през 1738 година от името човек J. F. Brondel (J. F. Bronde)
Александър Къмингс изобретил на лентата, плъзгаща се клапа между купата и капан в 1775.
Самуел Prosser иска и получава патент за буталото тоалетна през 1777.
Джоузеф Bramah променя дизайна през 1778, така че е един клапан на дъното на купата, че е работил за една панта, предшественик на съвременните ballcock.
Томас Twyford революция в тоалетната бизнес през 1885 г., когато той построи първата trapless тоалетна в едно парче, всички Китай дизайн.
J. Ж. Дженингс патентовал отмиване тоалетна през 1852. Това устройство има плитки басейни с изпъкнали тава и печат вода. Флъш вода на съдържанието бяха в тигана и след това през S-капан.
В USPatent Службата постъпилите заявления за 350 нови проекти тоалетна между 1900 и 1932 година.
Инженерите в Емерсън Motor Company в Сейнт Луис са разработили 3.3 инчов двигател и .2 конски сили помпа, което се вписва в една тоалетна резервоар за добавяне на скоростта и мощността на всеки флъш.
Емерсън партнира с помпа производителите Zoeller Дружеството и Hydromatic помпа Дружеството за развитие на ВиК системата, че втечнява отпадъци.
Томас Crapper не измисли в тоалетната, но е английски водопроводчик от края на 1800s, които притежават патенти за девет ВиК продукти.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Последователи